Veteranen


Nederland kent ongeveer 109.600 veteranen in Nederland, die zijn uitgezonden naar verschillende oorlogen of vredesmissies. Jaarlijks herdenken we op 4 mei de slachtoffers, vieren we op 5 mei de bevrijding en vindt er het laatste weekend van juni een nationale Veteranendag plaats. Daarnaast zijn er ook diverse reünies en regionale veteranendagen georganiseerd.  Sinds 2011 ben ik aanwezig tijdens verschillende veteranen evenementen. Het is mijn persoonlijke missie geworden om meer bekendheid te geven aan de veteranenwereld en de persoonlijke verhalen. 

Een selectie uit de fotos die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, vindt u in dit album. Vindt u zichzelf tussen een van de foto's en wenst u deze te ontvangen? Stuur mij dan een bericht via het contactformulier met het nummer dat onder de foto staat.

Achter de schermen, in gesprek met de veteranen

Fotoproject "Veteranen in Beeld'

Dit project is op vrijwillige basis ontstaan om meer bekendheid te geven aan de veteranenwereld.  De afgelopen jaren heb ik een grote hoeveelheid herdenkingen, reünies en veteranendagen bijgewoond. Vaak kreeg ik de vraag; "Wat heb jij toch met veteranen?" Halverwege 2019 heb ik besloten da ik mensen een beeld wil geven van de veteranen en waarom deze wereld mij zo geraakt heeft. In mijn studio ben ik bezig om portret foto's te maken van veteranen en verzamel ik hun verhalen.  Halverwege 2020 verwacht ik de foto's met de individuele en unieke verhalen te delen. Bent u veteraan en wilt u meewerken aan dit project en hier ook mooie foto's aan over houden? Stuurt u dan een bericht en hopelijk zie ik u snel in de studio!