Over Skuld

In 1989 heb ik de naam Wendy gekregen. Ik groeide op met ouders die graag mooie momenten vast legden door middel van fotografie. Toen ik de leeftijd bereikte van 7 jaar, kreeg ik mijn eerste (Barbie) camera. Rond de leeftijd van 12, kwam het moment dat ik mocht oefenen met het echte werk: de analoge spiegelreflex (Canon AE1) van mijn vader. Vele jaren en fotorolletjes later ging ik over op digitale fotografie. Kort na de aanschaf van de Canon 500D (tegenwoordig Canon 6D mark II), ontdekte ik de veteranenwereld.  

 

Naast het fotograferen van veteranen, houd ik me ook graag bezig met andere vormen van fotografie, zoals modellen, natuur en gebouwen en steden.  Een kleine verzameling van die foto's zal ook te vinden zijn op deze website. 

 

 

Juni 2011 bezocht ik voor de eerste keer de Nationale Veteranendag in Den Haag. Dankzij mijn camera kwam ik al snel in gesprek kwam met de veteranen zelf. Deze bijzondere mensen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik hoop door middel van mijn foto's een symbolische 'dank u wel' terug te kunnen geven. Omdat we veel kunnen leren van de onbaatzuchtige gedachte dat je je leven in zet voor de vrede en veiligheid van anderen vind ik het belangrijk om mijn dank uit te spreken naar deze helden, jong en oud.

 

In januari 2019 wilde ik mijn mogelijkheden uitbreiden. Ik besloot eigen studiomaterialen aan te schaffen en bied veteranen gratis fotoshoots aan in mijn studio in Aalten. Mocht u interesse hebben, kunt u contact opnemen via het contactformulier.

 

 

 

 

 

Waarom Skuld?

Een naam verzinnen is niet altijd eenvoudig. Ik heb bewust gekozen voor de naam "Skuld" wegens de bijzondere betekenis.

Skuld is een van de 3 nornen uit de Noorse mythologie. Nornen zijn vergelijkbaar met de schikgodinnen uit de Griekse mythologie, zij bepalen het lot voor de mensen. Skuld staat voor de toekomst en is de jongste van de 3 zusters. Skuld wordt soms weergegeven als een van de Walkuren. Zij is op zoek naar de helden die gevallen zijn in de strijd.